ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εκτύπωση E-mail

Εκτός από την προσδοκώμενη και αυτονόητη προσφορά στο αθλητικό γίγνεσθαι του τόπου, ο Σύλλογός μας, έχει να επιδείξει έντονη δραστηριότητα και σε κοινωνικοπολιτιστικό επίπεδο.

Αναφέροντας, συνοπτικά ενέργειες που έχουν τελεστεί, διαχρονικά και έχουμε λάβει μέρος, δείχνουμε  την πίστη μας, στο να κάνουμε πράξη την προαγωγή του «ανθρώπου» μέσα από τον πολιτισμό, έλκοντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον του και για κοινωνικό προβληματισμό. Έτσι:

1. Συμμετέχουμε αδιάλειπτα με αγήματα αθλητών μας, από το 1995 έως σήμερα, στις παρελάσεις τόσο της 28ης Οκτωβρίου όσο και της 25ης Μαρτίου, τιμώντας όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε και να πετάμε σε «ελεύθερους ουρανούς».

2. Συμμετέχουμε με πολυπληθείς ομάδες μελών μας (αθλητών και γονέων) σε κάθε προσπάθεια δενδροφύτευσης και αναδάσωσης του Υμηττού, βοηθώντας έτσι στη γρήγορη αποκατάσταση καμένων περιοχών του σημαντικότερου ¨πνεύμονα ζωής¨, όπου η πόλη μας βρίσκεται κτισμένη στις παρυφές του.

3. Συμμετέχουμε σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (λαϊκοί δρόμοι αντοχής, γύρος της πόλης με ποδήλατα, κ.α.), και μάλιστα σε έναν από αυτούς κατακτήσαμε την 2η θέση στο ομαδικό κατηγορίας Νεανίδων (5 Μάιου 1996).

4. Συνδράμαμε σε ρουχισμό και τρόφιμα σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, τόσο στην Αλβανία μετά την κατάλυση του καθεστώτος, όσο και στην Σερβία μετά τον πόλεμο και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας σε κράτη. Επίσης ενισχύσαμε με ρούχα και τρόφιμα την ενορία της Αγ. Μαρίνας (13 Ιούνιος 2012) στη πολυετή προσπάθεια που καταβάλει για να εξυπηρετήσει ανάγκες δεκάδων κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

5. Συμμετέχουμε διαχρονικά σε προσκλήσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και της Εκκλησίας για εθελοντική αιμοδοσία, καταθέτοντας έτσι και εμείς ένα «λιθαράκι», για την δημιουργία τράπεζας αίματος για την κάλυψη αναγκών συνανθρώπων μας.

6. Σταθμός στις δράσεις του Συλλόγου μας ήταν η διοργάνωση (21 Ιουνίου 1997), της σπουδαίας εκδήλωσης με την ονομασία «ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΣΑΛΑΣ», που έγινε υπό την αιγίδα της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων -  Αθήνα 2004 σε συνεργασία με τον Δήμο ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και τις Ομοσπονδίες του Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ), της Γυμναστικής (Ε.Γ.Ο.) και της Τοξοβολίας (ΣΚ.Ο.Ε.). Σκόπος της εκδήλωσης ήταν τόσο η επίσημη παρουσίαση του εμβλήματος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004, όσο και  η γνωστοποίηση στο ευρύτερο κοινό της ποιότητας των «μη προβαλλόμενων αθλημάτων». Ο διπλός στόχος όχι μόνο επετεύχθη, αλλά υπήρξαν και κολακευτικά σχόλια από έγκριτους δημοσιογράφους, τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο.

7. Συνδιοργανώσαμε την εκδήλωση για τον εορτασμό 50 Χρόνων (1961-2011) Διπλωματικών Σχέσεων ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΟΡΕΑΣ, με την επωνυμία ¨1st Korean Ambassador’s Cup¨, με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Πρεσβεία Ν. Κορέας, τον Δήμο Ηλιούπολης, την ΕΛ.Ο.Τ., τον ΠΑΟΔΗΛ ¨Γ. Γρηγορίου¨, την Ε.ΤΑ.Ν.Ε και την Ε.Τ.Α. Αθλητισμός, Πολιτισμός και Διατροφή ¨έδεσαν¨ σε μία γεμάτη παλμό και ζωντάνια εκδήλωση, που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη 2.000 και πλέον θεατών, που την παρακολούθησαν στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης.

Θεωρείται αυτονόητο ότι, όπου υπάρχει κάλεσμα για εκδηλώσεις, που το αποτέλεσμα τους θα είναι η δημιουργία πιο ευσυνείδητων και ενημερωμένων πολιτών για την στελέχωση της κοινωνίας μας, ΕΜΕΙΣ θα είμαστε πάντα αρωγοί με όλη τη γνώση και τις δυνάμεις που διαθέτουμε.

 

 

 

 


 


Διαφημισή μας....
οι Αθλητές μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ksports-logo

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

EPISIMOI-FOREIS